RSS Feed for This PostCurrent Article

“Anthem” als Graphic Novel

Er komen steeds meer boeken uit als graphic novel – wat mij betreft eigenlijk een veredeld stripboek. Ik lees graag strips, daar niet van en ik heb vorig jaar erg veel plezier beleefd met de graphic novel “Logicomix – een epische zoektocht naar de waarheid“.
Nu is dan Ayn Rand’s “Anthem” uitgebracht, natuurlijk een stuk eenvoudiger uit te brengen dan “The Fountainhead” of “Atlas Shrugged”, twee dikke pillen met een taalgebruik van gewapend beton.  “Anthem” is een dunnetje.

Aside from the simplistic theme (individuality is good) and the implied theme (governments will try to wipe out individuality), “Anthem” is a fun little story of one guy fighting the system, and this format makes for an entertaining read. – Via The Charleston Gazette.

Met die thema’s ben ik het helemaal eens, maar Rand is helaas niet zo’n goede romanschrijfster, en “Anthem” blinkt dan ook uit door saaiheid. Persoonlijk heb ik niet zoveel met het boekje, dus ik zou het niemand aanraden. De stripversie gaat dat misschien veranderen.

De graphic novel is geschreven door Charles Santino, en gëillustreerd door Joe Staton.
Recensies:

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • February 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr