RSS Feed for This PostCurrent Article

E-mail gepubliceerd op weblog

Het valt niet mee als je ook zo graag eens iets op het Web wilt publiceren en je weinig of niets te melden hebt. Bij Bas Vermeer , die moeizaam probeerde op labramba.web-log.nl een discussie op gang te houden heeft dat uiteindelijk geleid tot het meest schaamteloze dat ik ooit heb meegemaakt. Onder het mom dat zijn vader ge�nteresseerd was in Cryonics kreeg ik op 20 september 2005 de volgende e-mail:

On 20 Sep 2005 at 14:26, Bas Vermeer wrote: 

> Dag Mijnheer George,
>
> Met belangstelling las ik uw webpagina, zelf ben ik al enige tijd op
> zoek of er een mogelijkheid is om overledenen te laten invriezen.
> Dit in naam van mijn vader, die dit zou wensen (wat het ook moge
> kosten, daar geld na het overlijden toch niet gespendeerd kan
> worden). Nu er nog geen vestigingen in Nederland daarvoor zijn,
> wend ik mij tot U. Enig idee wat andere mogelijkheden zijn? (als men
> niet naar Amerika wil uitwijken?). Hoe zit het met dat contract?
>
> Hoogachtend,
>
> Bas Vermeer
>
>

Ik natuurlijk antwoorden. Beetje snel, want ik had het druk op dat moment. Maar ja, als cryonist ben je behulpzaam voor mede-cryonisten en je wijst elkaar de weg, of niet soms? Schetst mijn verbazing dat Basje mijn e-mail integraal, zonder toestemming of uitleg waaruit de argeloze lezer zou hebben kunnen merken dat het op grove wijze gekaapt was gewoon inplakt in zijn lullige weblogje, waar het ten prooi viel aan melige reacties van lieden die zo mogelijk nog dommer zijn dan onze Bas. Natuurlijk ge-emaild dat ik deze handelwijze uitermate onfatsoenlijk vind en een klacht ingediend bij de beheerder van web-log.nl.

Bas,

Met verbazing ontdekte ik dat jij mijn antwoord op jouw e-mail om informatie over cryonics dd 21 september jl gebruikt hebt om jouw eigen nogal inhoudloze weblog van content te voorzien. http://labramba.web-log.nl/log/3619606

Zoals uit jouw hieronder ingeplakte e-mail aan mij blijkt heb jij mij niet verteld dat ik daarmee onbedoeld een bijdrage zou leveren aan jouw website. Ik vind dit nogal een grove manier om iemand erin te laten tuinen. Het is jouw goed recht geen vertrouwen te hebben in het concept cryonics. Een pittige discussie hierover zou ik overigens niet uit de weg zijn gegaan, maar mij om een persoonlijk advies vragen en mijn e-mail vervolgens zonder verder bericht en/of verzoek om toestemming integraal publiceren op jouw eigen website vind ik beneden alle peil.

Omdat mijn post (en alle studentikoze reacties daarop) terug te vinden is via Google, wil ik je met klem vragen mijn post zo snel mogelijk van jouw web-log te verwijderen.

Ik heb de beheerder van web-log.nl van de gang van zaken op de hoogte gesteld en copi�n van deze en de hieraan voorafgaande e-mails gestuurd.

George Overmeire

Dat hielp, binnen een half uur was de log verwijderd. Uiteraard zonder excuses, uitleg of wat dan ook. Iemand als Bas Vermeer zou wat mij betreft de toegang tot het internet moeten worden ontzegd.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr