RSS Feed for This PostCurrent Article

Maakbare mens bij de VARA

Zaterdag 5 november 2005 zond de VARA de documentaire “Wat bezielt ons?” uit. In dit door Paul Witteman en Claudia de Brij gepresenteerde programma probeerde de VARA ons blij te maken met wat onze wetenschappers allemaal aan het ontdekken zijn om ons in de toekomst gezonder en langer te laten leven. Ondergetekende had dan ook de uitnodiging aangenomen om iets te komen vertellen over Cryonics, het invriezen van mensen na hun overlijden in de hoop ze in de toekomst weer te kunnen reanimeren, zodat ze de boot niet hoeven te missen als ze dood gaan voor al dat moois werkelijkheid gaat worden.
Mij was beloofd dat het een substantieel onderdeel van het programma zou worden en vooral dat er serieus aandacht voor zou zijn. Sommige mensen vinden het idee namelijk nogal belachelijk, hetgeen natuurlijk ieders goed recht is. Helaas kreeg ik alleen tijd om te vertellen wat het kost en niet om uit te leggen wat je voor dat geld allemaal kunt terugkrijgen. Omdat het programma natuurlijk leuk moet zijn werd er nog gegrapt of de kosten voor dit wetenschappelijke experiment nog aftrekbaar zijn van de belasting. Ene Naomi had dan ook als commentaar dat je van dat geld beter op vakantie kon gaan – “is tenminste leuk” – en mw. Michon bleef maar doorhameren dat ze niet zou weten wat ze na haar 70-ste nog met al die tijd aanmoest. Bioloog Knook tenslotte wist te vertellen dat onze rol uitgespeeld is zodra we ons voortgeplant hebben. Het is dus ook nog eens niet natuurlijk om zolang te willen leven. Alsof het natuurlijk is dat mensen een avond voor de buis hangen om naar dit alles te kijken. Tja, over visie gesproken.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr