RSS Feed for This PostCurrent Article

Politie acties.

Politiebond verschuift acties naar later deze week:

De vakbond ANPV noemt de aankondiging dat er politieacties komen waarvan het verkeer hinder ondervindt, voorbarig. Het idee dat agenten de samenleving zullen hinderen of schaden in hun strijd voor een betere cao is “vooralsnog onterecht”, aldus de kleinere politiebond maandag.

Voorbarig? “Vooralsnog”? Dat zijn hoop ik foute woordkeuzes.

De politie is ingehuurd namens de burgers door de staat om de orde, onder andere in het verkeer, te handhaven. Dat de politie gaat staken en dus weigert dat werk te doen is een recht in ons Nederlandse systeem. Ik ben het daar maar zeer ten dele mee eens, maar daar gaat het nou niet om.

Waar blijven we als de politie het verkeer gaat hinderen? Met andere woorden, zelf het criminele pad opgaat?

Ik ga hier niet weer over mijn minachting voor de politie zitten zeuren, dat is op deze website nou wel genoeg uitgemeten. Maar als agenten er niet tegenop zien om het werk van ordeverstoorders te doen om hun geld te krijgen laten ze toch wel heel duidelijk zien uit welk deel van de samenleving ze kennelijk gerecruteerd worden. Anthony Burgess suggereerde al zoiets in zijn door Stanley Kubrick verfilmde boek “A Clockwork Orange

Ik kan het niet laten om toch nog even mijn mening over die CAO te geven. Meer geld voor de politie betekent meer belastingen of meer boetes, of (en waarschijnlijk) beide. Het geld moet toch ergens vandaan komen. Daarom pleit ik voor minder politieagenten, die goed worden betaald (het budget blijft hetzelfde) en die uitsluitend tot taak krijgt om de samenleving echt te beschermen tegen raddraaiers, in plaats van met de wet achter de hand geld te graaien bij burgers zonder achterlicht. (aah, heb ik het weer gezegd).

Dat dit een elitekorps moet worden ligt voor de hand: alleen het edelste deel van de bevolking mag toezicht houden op het schuim der natie en niet omgekeerd.

Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated. – Gilbert Chesterton (1874-1936)

 

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr