RSS Feed for This PostCurrent Article

Germaine C krijgt werkstraf in tasjesdiefzaak

Germaine C. krijgt werkstraf in tasjesdiefzaak:

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag bepaald dat de 46-jarige Germaine C. een werkstraf van 180 uur krijgt. Ook krijgt de vrouw een voorwaardelijke ontzegging van haar rijbevoegheid van zes maanden met een proeftijd van twee jaar.

Dat is in ieder geval beter dan de 2,5 jaar gevangenisstraf die het OM had geëist. De rechtbank achtte “niet bewezen dat de vrouw de jongen opzettelijk had willen doodrijden”.

Ook ik vind de doodstraf voor het pikken van een tasje wel wat onproportioneel, maar iemand die met zijn handen aan een andermans eigendom zit verliest wat mij betreft al zijn rechten. Immers: hij erkent het eigendomsrecht van een ander ook niet. Er zal wel een steekje los zitten aan die Germaine, maar voor mij blijft het een heldendaad om niet om hulp te gaan roepen maar het heft in eigen hand te nemen: er achteraan en je eigendom terughalen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

“De vrouw is te ver gegaan in de wijze waarop ze haar tas terug wilde krijgen”, oordeelde de rechtbank.

Wat ze wel had moeten doen vertelt de rechtbank er niet bij. Waarschijnlijk je verlies nemen en een vaak zeer lange tijd op het politiebureau zitten om aangifte te doen, waar vervolgens niets mee gebeurt.

Tweede Kamerlid Rita Verdonk (Trots op Nederland) was ook aanwezig bij de rechtszaak. Verdonk, destijds nog minister van Integratie, raakte na het incident in opspraak toen ze zei dat er volgens haar geen sprake was van moord.

“Als de jongen de tas niet had gestolen, reed hij nog gewoon op zijn scooter rond en zat de vrouw nu gewoon thuis”, zei ze toen.

Recht door zee, die Rita.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr