RSS Feed for This PostCurrent Article

Weer Nederlandse militairen gesneuveld in Afghanistan

nu.nl/algemeen | Nederlandse militairen gesneuveld in Afghanistan:

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft zondag verklaard “ten diepste geschokt” te zijn door de dood van de twee Nederlandse militairen zaterdagavond in Uruzgan.

100% Fake natuurlijk. In een oorlog vallen slachtoffers. Iedere dode is er één teveel, maar er vallen eigenlijk opvallend weinig slachtoffers. Het wordt tijd dat jongens zich massaal niet meer voor het leger beschikbaar stellen.

En de Nederlandse regering ophoudt met zich belangrijk te willen voelen in de wereldpolitiek. Wat hebben we daar te zoeken? Waarom zou je je kostbare leven beschikbaar stellen voor een strijd die niet de jouwe is? Het volgende filmpje, hoewel daterend uit de Koude Oorlog, blijft verhelderend. Laat de grote jongens bovenin het zelf maar uitvechten.

“Wij denken aan hun ouders, familie en vrienden die nu rouwen om dit onherstelbare verlies en leven intens met hen mee. (…)” aldus Balkenende in de verklaring zondagochtend.

Ja, dat ben ik natuurlijk met hem eens. Het is een risicovol beroep, dat soldaatje spelen. En waar we ons druk maken om het gevaar van gedwongen meeroken op de werkplek en de Arbo ons voorschrijft op wat voor soort stoelen we wel en niet mogen zitten tijdens het verdienen van ons dagelijks brood, zou het misschien goed te zijn het beroep van militair geheel af te schaffen – de kosten van een mensenleven wegen niet tegen de baten op.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr