RSS Feed for This PostCurrent Article

Geen boete voor losse fietslampjes

Toch geen boete voor losse fietslampjes (video):

Toch geen boete voor losse fietslampjes Uitgegeven: 7 november 2007 08:25 Laatst gewijzigd: 7 november 2007 11:16 DEN HAAG – Fietsers die met losse lampjes fietsen, maar wel goed zichtbaar zijn, krijgen geen boete van de politie. Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen zei woensdag dat de politie lagere prioriteit geeft aan het bekeuren van deze losse verlichting.

Gelukkig, er is nog gezond verstand bij de politie. Vroeger leerden we nog over het verschil tussen de letter en de geest van de wet. Maar in de huidige drang om hoe dan ook boetes te scoren kwamen de hoofdcommissarissen van politie tot het voorstel om, nu vrijwel niemand meer een boete wil riskeren door onverlicht over straat te fietsen, ook losse lampjes te beboeten. Gelukkig leidde dat tot flink wat ophef – zelfs bij sommige politiekorpsen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat een fietser zichtbaar is; hoewel ik geen vriend van wetgeving in het algemeen en de politie in het bijzonder ben vind ik dit wel een redelijke eis. Als automobilist schrik je je een ongeluk als er plotseling vanuit het donker een fietser voor je auto schiet. Maar fietslampjes gaan nu eenmaal nogal snel stuk en de vandalen op straat hebben er inmiddels ook lol in om de steuntjes voor de losse lampjes van sturen en zadels af te breken.

Eerst dus een wet maken om de kwaliteit van fietsverlichting te garanderen en zorgen dat fietsen die op straat zijn geparkeerd niet vernield worden door kwajongens. Vooral dat laatste zal wel een onmogelijke opgave zijn.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr