RSS Feed for This PostCurrent Article

Martinot’s gecremeerd.

Helaas, het doek is gevallen voor Raymond Martinot en zijn vrouw. Niet dat cryonisten zijn straight-freeze methode veel kans gaven, maar nu Remy Martinot zijn ouders op 3 maart heeft laten cremeren is de kans dat zij in de toekomst zouden kunnen worden gereanimeerd met behulp van toekomstige technologie 0,0.

Cryonisten gaan ervan uit dat, indien een lichaam na overlijden goed geconserveed wordt, bijvoorbeeld door invriezen in vloeibare stikstof bij een temperatuur van -169 C er wellicht een kans is dat in de toekomst medici in staat zullen zijn de ziekte waaraan de overledene is gestorven, inclusief de “ziekte” van het verouderen, te genezen. En daarmee de dode opnieuw tot leven te wekken. Het is uiteraard een wetenschappelijk experiment met een hoog speculatief gehalte, waarbij degenen die tot de doelgroep behoren niets te verliezen hebben, alleen te winnen. De controlegroep echter verliest in ieder geval: na begraven of – zeker – cremeren is alle informatie in het lichaam definitief verloren.

Onder cryonisten staat Frankrijk bekend als een cryonics-onvriendelijk land. Het getuigt dan ook van visie dat Raymond Martinot zich wilde laten invriezen, maar helaas had hij daarbij niet de visie om een contract te regelen bij een van de cryonics-providers in Amerika; Alcor of het Cryonics Institute.

Het lag voor de hand dat hij in Frankrijk na zijn dood niet met rust zou worden gelaten. De rechtbank oordeelde dat Martinot en zijn in 1984 overleden vrouw niet langer in het kasteel van Nueil-sur-Layon mochten worden bewaard maar netjes moesten worden gecremeerd of begraven.

Martinot’s zoon Remy besloot door te gaan tot het Europese hof van de mensenrechten, maar toen de vriezer het begaf en de temperatuur steeg van -65C to -20C gooide ook hij de handdoek in de ring en liet zijn ouders cremeren.

Volgens Remy zal de toekomst zijn vader gelijk geven en hem als een pionier beschouwen. Loze woorden.

Zoals eerder gezegd is het vooral jammer dat Martinot zijn plannen niet met meer visie heeft willen realiseren, dat had makkelijk gekund. Voor de Europese cryonisten is het duidelijk dat Europa waarschijnlijk nog niet klaar is voor cryonics en zaken dus voorlopig in Amerika gedaan zullen moeten worden.

Trackback URL

Post a Comment

 • Ayn Rand

 • Tag Cloud

 • Recent Posts

 • Pages

 • Recent Comments

 • Archives

 • Categories

 • January 2018
  M T W T F S S
  « Sep    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Subscription Options:

  Subscribe via RSSSubscribe via LinkedInSubscribe via FlickrSubscribe via Google+Subscribe via YouTubeSubscribe via PinterestSubscribe via Tumblr